Als Quality Controller vervul je een sleutelpositie in ons kwaliteitsproces.

Vacancy : Quality Controller

Location:  Yakult Factory Almere.
Posted:      April 2024

> Apply now

Heb jij ervaring als Quality Controller en wil je je verder ontwikkelen bij een bedrijf waar kwaliteit en wetenschap hand in hand gaan? Dan is dit de kans voor jou! We bieden je een competitief startsalaris, de kans op een vast contract en oneindige mogelijkheden voor professionele groei.

Wat ga je doen als Quality Controller

Je gaat werken in ons laboratorium, waar kwaliteit en wetenschap hand in hand gaan. Samen met je collega’s zorg je er voor dat onze producten voldoen aan de allerstrengste kwaliteitseisen, van grondstof tot eindproduct.

In de rol van Quality Controller ben jij onze ogen en oren in het productieproces. Je zorgt ervoor dat gedurende het gehele productieproces monsters worden genomen en geanalyseerd. Je registeert de resultaten en rapporteert over de afwijkingen.

Op het laboratorium wordt gewerkt met wisselende diensten per week. In een periode van 6 weken, heb je 4 weken dagdienst, 1 week ochtenddienst en 1 week avonddienst. De dagdienst is van 8:00 tot 16:30 uur. De ochtenddienst is van 06.00 tot 14:30 uur. Heb je avonddienst? Dan werk je van 13:30 tot 22.00 uur.

Yakult Plus Bottle

Je belangrijkste taken

 • Je voert nauwkeurige analyses uit op grondstoffen, halffabricaten en eindproducten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het kalibreren, instellen en onderhouden van laboratoriumapparatuur.
 • Je bereidt monsters en oplossingen voor analyse en kwaliteitsmetingen.
 • Je registreert en rapporteert de analysegegevens en afwijkingen.

Wat breng je mee?

We zoeken iemand die al enige ervaring heeft als laborant, bij voorkeur in de voedingsmiddelenindustrie. En verder?

 • Je hebt een afgeronde opleiding MLO of HLO.
 • Je hebt kennis en ervaring met microbiologie. Kennis en ervaring met data-analyses en trend-analyses is een pre.
 • Je hebt een goede beheersing van Microsoft Office.
 • Je hebt beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent bereid om in wisselende diensten te werken.
 • Je woont in regio Almere.
 • Je herkent jezelf in onze waarden: Better Tomorrow, Personal Responsibility, Teamwork, Tradition and Customer Orientation.

Ook als je niet aan alle eisen voldoet, maar jezelf herkent in de beschrijving en het gevoel hebt dat je kunt slagen in deze rol, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Waar ga je werken?

Yakult werd opgericht in 1935 toen wetenschapper Dr. Shirota de eerste fles gefermenteerde zuiveldrank met probiotica in Japan op de markt bracht. Sindsdien is het onze missie om bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van de wereld. En met succes, Yakult is nu beschikbaar in 40 landen en regio’s en meer dan 40 miljoen mensen over de hele wereld drinken het elke dag.

Yakult kwam in 1994 naar Europa en specifiek naar Almere in Nederland, vanwege de hoge drinkwaterkwaliteit die nodig is om Yakult te produceren. Daarnaast staat Nederland bekend om zijn goede zuiveltechnologie. De centrale geografische ligging van Nederland vormde een perfecte toegangspoort tot de rest van Europa. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Almere, naast onze productiefaciliteit, we hebben kantoren in zes Europese landen en Yakult is beschikbaar in 13 landen in de hele EU.

Solliciteren?

Yakult heeft een aantal uitzendbureaus gevraagd te helpen bij het invullen van deze vacature. Wil je solliciteren? Kijk dan:

Deze vacature is uitgezet bij CaptainRecruit en Science at work, daarom wordt acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld.

Yakult staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kunt maken.